Reportatges

  • pa1

    Ús de biomassa en processos d’elaboració de pa

    Reportatge Consum de pa a Espanya. Segons el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, el 93% dels espanyols consumeix pa diàriament, amb una mitjana de 46 kg/any de pa i una despesa al voltant a 116 € / any. La biomassa com a suplència de combustibles fòssils i electricitat és una opció viable, des del [...]

  • bim2

    La biomassa

    L’estalvi energètic per als sectors productius En els últims anys s’han produït canvis importants en la forma d’entendre el món en què vivim, hem anat adquirint paulatinament una major consciència col·lectiva sobre la responsabilitat que tots tenim a preservar la qualitat de l’entorn que ens envolta, en protegir el medi ambient. En aquest context les [...]

  • term

    La humitat en la biomassa

    Eines de mesura i control El contingut d’humitat es defineix com la quantitat d’aigua present en la biomassa, expressada com un percentatge del pes. Per a combustibles de biomassa, aquest és el factor més crític, ja que determina l’energia que es pot obtenir per mitjà de la combustió. Quan es crema la biomassa, primer es [...]

Comments are closed.