Jornada sobre el procés de fabricació de l’estella forestal,
un graó imprescindible de la
cadena forestal

Feb 18 • CAROUSEL HOME, hivern 2014, Notícies • 1496 Views • Comentaris tancats a Jornada sobre el procés de fabricació de l’estella forestal,
un graó imprescindible de la
cadena forestal

El passat dissabte, 1 de febrer del 2014, diferents associacions de propietaris forestals del Vallès Occidental i Oriental, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, van organitzar una visita a dos centres logístics de fabricació i distribució d’estella forestal.

na2
Tractor 193 CV i estelladora pezzolato mod. 1820
J.Famadas. SLU. Argentona

Les empreses Sala Forestal SL, de Celrà, i J.Famadas SLU, d’Argentona, van acollir propietaris forestals, tècnics i empreses del sector forestal i energètic, amb l’objectiu de mostrar-los quins són els processos necessaris per aconseguir una estella de qualitat òptima per a usos tèrmics.

Aquesta jornada va representar una oportunitat de col·laboració al projecte que promou el Consell Comarcal del Vallès Occidental, “Boscos del Vallès”, i que de moment està en estudi. Aquest projecte avalua, entre altres possibles accions, la implantació d’un o dos centres logístics per a la fabricació i distribució d’estella forestal a la comarca vallesana. La jornada també va permetre un networking entre empreses de treballs del sector forestal, energètic, propietaris, consultories forestals i administracions, que va afavorir un intercanvi de coneixements sobre l’estat actual entre els assistents, per innovar en un sector que es troba en ple creixement.

La preparació i el procés d’elaboració de l’estella forestal és clau a l’hora d’obtenir un producte de qualitat apte per ser transformat en energia tèrmica. Les característiques tècniques de les calderes industrials i domèstiques d’alt rendiment i també els sistemes de transport de l’estella entre la sitja i els cremadors necessiten que l’estella forestal acompleixi uns determinats paràmetres tècnics. La producció d’estella forestal per ser utilitzada com a combustible és un graó important en la cadena forestal.

Jordi Juan | Joan Vallhonrat

Comments are closed.

« »