Vic, cita anual del sector de la biomassa forestal

Feb 19 • CAROUSEL HOME, Fira, hivern 2014 • 4817 Views • Comentaris tancats a Vic, cita anual del sector de la biomassa forestal

La Fira de la Biomassa Forestal (Vic, 20, 21 i 22 de febrer) arriba a la seva tercera edició consolidada com un punt de trobada anual ineludible pels professionals del sector de la biomassa forestal. Així ho confirma l’augment tant d’expositors com d’inscrits a les jornades tècniques.

logofb

obj2

El dijous i el divendres tant l’àrea expositiva, situada al Recinte Firal El Sucre i d’entrada gratuïta, com les activitats programades s’adrecen als professionals del sector de la biomassa forestal, mentre que la jornada
de dissabte va dirigida al públic en general, per promocionar l’ús de la biomassa a nivell de particulars.

La fira s’estructura a partir de quatre àmbits: l’espai expositiu, les jornades tècniques, les visites a instal·lacions i les demostracions d’estellatge.

El Recinte Firal El Sucre acollirà 120 expositors d’empreses i institucions relacionades amb el sector, com distribuïdors de marques de calderes de biomassa i de maquinària diversa, instal·ladors, fabricants, consultors energètics, entre d’altres. La majoria dels expositors procedeixen de Catalunya, però també n’hi ha d’altres comunitats com Euskadi, Astúries, Andalusia, Galícia, Navarra, Aragó i Madrid. La mostra estarà oberta els dies 20, 21 i 22 de 10 h a 19 h.

Les jornades tècniques es duran a terme a l’Auditori Marià Vila d’Abadal, de l’Edifici El Sucre, i consistiran en conferències, ponències i presentacions on s’exposaran casos pràctics, i on també s’abordarà l’estat actual de la recerca i innovació en el camp de la biomassa.

Per accedir a les conferències de dijous i divendres, adreçades a un públic professional, cal inscriure’s prèviament a través del web www.firabiomassa.cat. La sessió de dissabte és d’entrada lliure.
A més de les diferents sessions teòriques, la 3a Fira de la Biomassa Forestal ofereix la possibilitat de visitar algunes instal·lacions significatives en aquest àmbit.

El dijous es visitarà l’empresa de Sant Martí d’Albars Aplicacions Energètiques de la Fusta S.L., una societat creada per Grans del Lluçanès, S.L. i Serradora Boix, S.L. Es farà un recorregut guiat per les instal·lacions amb explicacions tècniques sobre tots els aspectes de la fabricació del pèl·let, des de l’arribada de les serradures humides fins a la seva expedició, fent esment de tots els aspectes tècnics, tant productius com de qualitat.[/vc_column_text][/vc_column]

El divendres es visitarà el CEIP Mossèn Cinto Verdaguer, de Folgueroles. Una de les últimes millores realitzades en aquest centre és la substitució de dos grups tèrmics de gas propà destinats a la producció d’aigua calenta de calefacció i aigua calenta sanitària (ACS) per dues calderes de biomassa d’estella HARGASSNER a fi de racionalitzar els costos d’explotació de combustible, garantirne un preu més estable i evitar les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Per accedir a aquestes visites cal inscriure’s prèviament a través del web www.firabiomassa.cat. Cada visita té un cost de 10€ i inclou el transport a les instal·lacions des de Vic.

Pel que fa a les demostracions d’estellatge, es podran veure durant els tres dies al pati de sorra de davant del Recinte Firal.

La conferència inaugural de la Fira, que es farà el dijous a les 9.40 h a l’Auditori Marià Vila d’Abadal de l’Edifici El Sucre, anirà a càrrec del meteoròleg Tomàs Molina.

La Fira de la Biomassa Forestal de Catalunya està organitzada per l’Ajuntament de Vic, la Generalitat de Catalunya, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, el Consell Comarcal de la Selva i el Consell Comarcal d’Osona, i compta amb la col·laboració de les quatre diputacions catalanes.

fir2
Prototip del nou expenedor de pèl·let

 

 

CONSULTA EL PROGRAMA D’ACTIVITATS
[/vc_row]

Comments are closed.

« »