Energrup Bio Renovables subministrarà l’energia tèrmica de l’hotel Resort & Spa el Montanyà operat pel Grup Serhs

Feb 18 • CAROUSEL HOME, hivern 2014, Notícies • 1688 Views • Comentaris tancats a Energrup Bio Renovables subministrarà l’energia tèrmica de l’hotel Resort & Spa el Montanyà operat pel Grup Serhs

L’empresa de serveis energètics Energrup Bio Renovables posarà en marxa un nou projecte de serveis energètics a la comarca d’Osona, concretament al sector hoteler. L’any passat, Energrup Bio Renovables va signar un contracte de 15 anys de vigència amb la divisió d’hotels del grup SERHS pel subministrament d’energia tèrmica a partir de biomassa a l’Hotel Serhs El Montanyà Resort i Spa.

Actualment, el consum energètic brut del complex hoteler és de 4.000 MWh, que representa uns 315.000 kg/any de gas propà. Amb la nova instal·lació i la substitució d’aquest combustible fòssil per una energia renovable com la biomassa, la planta tindrà un consum aproximat de 1.000 tones d’estella forestal i representarà una reducció d’emissions de CO2 de 925.000 kg CO2/any. Aquest fet permetrà aconseguir la certificació energètica A dels edificis existents.

La nova instal·lació estarà formada per una caldera Biofire de 1.000 kW de HERZ, una sala de calderes, sitja d’emmagatzematge de biomassa de 200 m3 de capacitat, sistema d’alimentació de biomassa, dos dipòsits d’inèrcia amb un volum total de 20.000 litres, un sistema d’extracció automàtica de cendres fins a contenidor exterior i un sistema hidràulic, elèctric i de control.

Les obres van començar el mes de desembre del 2013 i la posada en marxa de la nova instal·lació està prevista per a la primera setmana de març del 2014.

maqu1
Imatge de la caldera instal·lada

Comments are closed.

« »