Articles

  • preus4

    Preus de biomasses forestals

    Dades del projecte Biomass Trade Center II Els preus de la biomassa forestal són sovint objecte de debat atès que, a casa nostra, encara no existeix un mercat ben estructurat (xarxa de productors) ni regulat per normatives de qualitat d’obligat compliment. A més, si bé la llenya és un producte tradicional a Catalunya, les altres [...]

  • rec1

    Avantatges de la
    recirculació de fums

    Millora de l’eficiència dels equips de combustió de biomassa El constant augment del cost dels combustibles fòssils dels últims anys ha motivat la substitució de les calderes de gasoil o GLP per instal·lacions de biomassa. El tipus de biomassa utilitzada com a combustible té sempre un fort caràcter local, ja que depèn de la biomassa [&hellip

  • cam1

    Camions de distribució d’estella

    Sistema pneumàtic integrat al vehicle El passat dissabte, 1 de febrer del 2014, diferents associacions de propietaris forestals del Vallès Occidental i Oriental, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, van organitzar una visita a dos centres logístics de fabricació i distribució d’estella forestal. Remolc de Sala Forestal S.L. En [...]

  • estella1

    El mercat de l’estella a Catalunya

    Anàlisi de l'estella comercialitzada L’aprofitament de fusta per a la seva valorització energètica ja és una realitat a Catalunya. Les dades demostren que aquest mercat va creixent any rere any i que són moltes les empreses i els professionals que troben en la biomassa una oportunitat per a desenvolupar la seva activitat empresarial. Aquest creixement [...]

  • vigue

    El nou projecte BES-

    Jordi Vigué, enginyer de forests i director de BES- Teniu a les mans el primer número de la revista BES-, Biomassa, Energia i Sostenibilitat. És fruit d’una idea i l’esperit emprenedor, la suma dels esforços d’un conjunt de tècnics i de professionals de la comunicació. Neix amb l’objectiu de convertir-se en un element dinamitzador del [&hellip

Comments are closed.